Event Calendar

<<  2022 August  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Kezdődik a Bikavér Ünnep

There are no translations available.

 

xviegribikav  r  nnep 1340912270Több mint 100 fajta bor, 11 évjárat mutatkozik be a csütörtöktől vasárnapig tartó Bikavér Ünnepen. A rendezvényről Tarsoly József hegybíró árul el többet.

- Milyen borokkal találkozhatnak az érdeklődők a rendezvényen?

- Alapvetően az Egri Bikavér, a borvidék zászlósbora a fő csapásirány, de a fogyasztói elvárások, és a mai kor igényei alapján azt gondoltuk, hogy szükség van egy fehér házasításra. Ugyanakkor a rozé is egy olyan elvárás volt a fogyasztók részéről, ami nyilván természetes az egri borvidéken, hiszen nagyon sok kiváló rozé bort készítenek a borászaink.

- A kiegészítő programokról mit lehet tudni?

- Azt gondolom, hogy az idei évben sem kell a kicsiket otthon hagyni, hiszen nekik is lesznek programok, többek között kisállat-simogatóval készülünk. Sok városi gyerek nem látott még kisbirkát, kiskecskét, azt gondolom tehát, hogy számukra ez egy különleges attrakció. Említhetném a kiegészítő programok között a régi, veterán autók bemutatkozását, ami már tavaly is megtörtént, az idén pedig még több jármű lesz. A mezőkövesdi mezőgazdasági múzeumból olyan régi traktor csodákat hozunk el megmutatni a közönségnek, amelyekből már nagyon kevés van az országban. Igazából ez egy borünnep, tehát meg kell jelentetnünk az egri hagyományokat, és oda kell figyelnünk, hogy a kulturált borfogyasztás, a borgasztronómiai élmény biztosított legyen.

- Van változás a tavalyi rendezvényhez képest?

- Úgy tűnik, hogy az úttörők dolga mindig nehéz. A tavalyi évben mi voltunk az elsők, akik nagyon komoly rendezvényt valósítottunk meg az Érsekkertben. Az idei év talán abból a szempontból könnyebb egy kicsit, hogy az alapvető infrastruktúra kiépítése gyakorlatilag készen van. Jelenleg (szerdán délután – a szerk.) a sátrakat építik a segítőink. A kiállítók és a résztvevők így egy nappal a rendezvény előtt beköltözhetnek a sátrakba. Belakhatják, feldíszíthetik, kapnak tehát elég időt arra, hogy a legszebb oldalukat mutathassák a közönségnek. Az is fontos, hogy a kezdés időpontjára már a borok is hűtött állapotban várják az érkezőket. Az árnyas fák alatt kiváló alkalom ígérkezik arra, hogy akár vörösbort kóstoljon a vendég, vagy akár kiváló egri rozékat, illetve a bikavér fehér párját az Egri Csillagot.

- A fellépők?

- Az Egri Bikavér Színpad még nem látott annyi fellépőt, mint az idei évben. Ha végignézzük a listát, láthatjuk a Veszelka Kommandót, Majsai Gábort, Egres Néptánccsoportot, illetve a Tekergő zenekart. Fellép Mága Zoltán és az Operettszínház művészei. Ők óriási produkcióval készülnek, mely egy országos program, az előadássorozat egyik állomása lesz az egri borünnep. Ha egy fiatalosabb, lendületesebb, picit talán a ’70-es, ’80-as évek diszkós világát szeretné valaki újra átélni, akkor a Garami Funky Staff az ideális választás. Ezen kívül említhetném a Jazz Steps – Budapest Jazz Orchestrát, hogy egy picit a dzsesszes világ is bemutatásra kerüljön. Fellép a Kerekes Band, Fonogram díjas büszkeségeinkről van szó. Az idén 40 éves Egri Csillagok Népdalkör és az Agria Cigányzenekar műsora szintén kuriózum, vagy aki harmonika virtuóz műsorára lenne kíváncsi, az meghallgathatja Molnár György koncertjét, a programsorozatot pedig a Grup ’N Swing zárja majd vasárnap este.

Bejelentkezés
Jelentkezzen be facebook vagy google fiókjával.