Event Calendar

<<  2022 August  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Chateau Wanda Bormanufaktúra

There are no translations available.

>18-asA 2011-ES ÉVJÁRAT Nagy öröm ez Drága Barátaink,Vendégeink, Partnereink, hogy kaptunk egy ilyen szép évjáratot! Meg is kell köszönnünk a mi drága , a végtelenségig kiszipolyozott Föld anyánknak, hogy volt oly kegyes hozzánk és ismét megajándékozott Bennünket egy ilyen kiemelkedő évjárattal! Köszönjük! Ahogy mondani szoktam azonban, nem elég a jó évjárat, kell hozzá egy halom kitartó és áldozatos munka is, hogy az időjárás által megadatott áldásból, szép termék is kerüljön a hordókba, majd az Önök asztalára. Bízom benne, hogy idén ismét sikerül elkápráztatnunk Önöket egy-egy szép tétellel. No, de mielőtt előre szaladnék, meg szeretném köszönni a szőlőtermelőinknek, valamint a munkatársainknak, állhatatos és kitartó munkáját, ami nélkül nem kerülhetne a palackokba ennyi élmény és öröm. Az idei évjárat egyébként amellett, hogy kiválónak is mondható, sok munkát és döntési helyzetet is hozott a szüret idején. Ezek a helyzetek abból fakadtak, hogy az idei nagy meleg akár meg is tréfálhatott volna bennünket, ugyanúgy ahogyan azt sok borászatban meg is tette, a hasonló 2009-es évjáratban. Mire is gondolok? Pl : a rozé szüret. Odafigyelés nélkül, gondolok itt a szüret időpontjára, sok alkoholhangsúlyos, lusta bor születhetne. Tessék tehát odafigyelni borvásárláskor arra is , hogy a rozék alkoholfoka ne haladja meg a 12 alkohol fokot, de legyen inkább 11,5 maximum. A rozénak ugyanis a frissesség, az üdeség a könnyedség a védjegye. 2011-el kapcsolatban kiemelném, hogy úgy tűnik tudunk készíteni egy valódi terroir kékfrankost Az ötletet Pók Tamás adta aki készített már hozzánk hasonlóan különféle dűlő szelektált kékfrankost. Annyiban viszem tovább a gondolatot, hogy ezt a Szomolyáról, Gesztenyésből, Síkhegyről és az Egedről származó dűlő válogatott fajtát amellett, hogy önállóan is forgalomba hozzuk, készítünk egy házasítást is, ami reményeim szerint igen érdekes kísérlet lesz, valamint, ha úgy tetszik születni fog egy valóban az Egri Borvidékre jellemző bor. Nos tehát várjuk Önöket szeretettel és szép borokkal, valamint , ha befejeztük a jégbor szüretet, ismét tájékoztatni fogom Önöket/Benneteket a fejleményekről! Minden jót! Vanda és Attila

gallery red
Galéria
bottle red
Borok
homeCím
3300 Eger
Disznófősor 18.
hire-meBorász
Kerenszky Attila
homeTelefon
+36 70 933 97 50
hire-meE-Mail
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
hire-meHonlap
Tags: Eger Visiting Cellar possible Local cuisine Restaurants in the vicinity

Bejelentkezés




Jelentkezzen be facebook vagy google fiókjával.